Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συμμετάσχει στην Βραδιά του Ερευνητή 2017 και σας προσκαλεί σε μία σειρά από δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν από την ομάδα της Νευροβιολογίας με θέμα τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του!

Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο και το πιο σημαντικό όργανο του σώματός μας καθώς ελέγχει όλες μας τις λειτουργίες, από την κίνηση και τις αισθήσεις μέχρι τη σκέψη, την ομιλία και τα συναισθήματα. Πόσο καλά όμως τον γνωρίζουμε; Πώς μοιάζει; Από τι αποτελείται και πώς λειτουργεί;

Βάλε μέρος στις παρακάτω δραστηριότητες:

 • Έχεις δει ποτέ εγκέφαλο κάτω από το μικροσκόπιο; Έλα να παρατηρήσουμε μαζί τον εγκέφαλο στο μικροσκόπιο και να εντοπίσουμε τα κύτταρα από τα οποία αποτελείται αλλά και τις περιοχές που ελέγχουν λειτουργίες όπως η μνήμη και η μάθηση, η κίνηση, η ισορροπία! (Ηλικίες: 10 και πάνω)
 •  Πόσο καλή μνήμη έχεις; Δοκίμασε τη μνήμη σου παίζοντας και μάθε από τους ειδικούς πώς μπορείς να τη βελτιώσεις. (Ηλικίες: 6 & άνω)
 • Μπορεί να ξεγελαστεί ο εγκέφαλός σου; Όσο καλά κι αν λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, πάντα υπάρχουν τρόποι να ξεγελαστεί. Έλα να σου δείξουμε πώς! (Ηλικίες: 12 & άνω)
 • Επικοινωνία των κυττάρων του εγκεφάλου (Αίθουσα Σεμέλη 1)
  Πώς επικοινωνούν τα κύτταρα του εγκεφάλου (νευρώνες) μεταξύ τους; Μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι θα αναπαραστήσουμε την επικοινωνία των νευρώνων που βασίζεται στη ροή του μηνύματος από τη λήψη ενός ερεθίσματος προς την επεξεργασία του και την αντίδραση του οργανισμού. Θα φανταστούμε ότι βρισκόμαστε μέσα στον εγκέφαλο και οι παίκτες είναι οι νευρώνες. Θα χωριστούμε σε τέσσερις ομάδες που κάθε μία θα αντιπροσωπεύει ένα κύκλωμα νευρώνων. Οι νευρώνες (παίκτες) του κάθε κυκλώματος (ομάδας) θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να μεταφέρουν το μήνυμα από το σημείο λήψης του ερεθίσματος μέχρι το σημείο αποκάλυψης της αντίδρασης του οργανισμού. Πώς ξέρει ένας νευρώνας σε ποιον νευρώνα να μεταδώσει το ερέθισμα για να μη γίνει λάθος; Έλα να το ανακαλύψουμε μαζί. Το κύκλωμα (ομάδα) που θα φτάσει πρώτο στην αποκάλυψη της αντίδρασης που αντιστοιχεί στο αρχικό ερέθισμα κερδίζει. Στο τέλος όλοι θα πάρουν ένα αναμνηστικό δώρο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. –Απαιτείται  προκράτηση για κάθε έναν από τους παρακάτω κύκλους: 19:00, 20:30, 21:30

 European Space Agency (ESA)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) θα παρουσιάζει το Διαστημικό του
Πρόγραμμα στη Βραδια του Ερευνητή. Δείτε το Πρόγραμμα της ESA εδώ
(Δεν απαιτείται προκράτηση)


Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

SCIENCE ESCAPE ROOM
Πρόκειται για ένα ESCAPE ROOM βασισμένο σε γρίφους που βασίζονται  στις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική ,Χημεία, Βιολογία) . Υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα  με το οποίο τα παιδιά για να βγούν από το χώρο όπου είναι εγκλωβισμένα πρέπει να λύσουν μια σειρά από γρίφους που σχετίζονται με πειράματα, να αναγνωρίζουν δείγματα σε ικροσκόπια κλπ.  Απαιτείται ένας κλειστός χώρος τουλάχιστον 6×6 ει δυνατόν με δύο εισόδους .


 Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρουσιάζει την Dream Team της!
Μία ομάδα ταλαντούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι εμπνέονται από την Φυσική και παρουσιάζουν τα δικά τους μοναδικά πειράματα, σχεδιάζουν ταξίδια στον Άρη και στον Κρόνο, γίνονται εξερευνητές και περιγράφουν στους συμμαθητές τους με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα μυστικά και τις ομορφιές της επιστήμης που οι ίδιοι ανακάλυψαν. Η Dream Team δημιουργήθηκε ως απόκριση της ΕΕΦ στη δράση “Μαθαίνω και έξω από την σχολική τάξη”. Σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τους μικρούς ερευνητές μας και να αφεθείτε να σας περιηγήσουν στα μονοπάτια της Φυσικής. Δες εδώ το πλήρες πρόγραμμα .


Planet Physics

«Η Φυσική του 20ου αιώνα»
Ο 20ος αιώνας άλλαξε ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φυσικό μας περιβάλλον. Στη διάρκεια του, μάθαμε για τη δομή της ύλης και τις πέντε(!) βασικές καταστάσεις που μπορεί να έχει, καταλάβαμε την επίδραση της ταχύτητας – αλλά και της Βαρύτητας – στη ροή του χρόνου, ανακαλύψαμε τις ακτίνες λέιζερ, τους τελειότερους αγωγούς του ηλεκτρικού ρεύματος (που ονομάζονται Υπεραγωγοί) αλλά και ολόκληρους νέους επιστημονικούς τομείς, όπως για παράδειγμα το Χάος.

Μέσα από μια εντυπωσιακή πειραματική επίδειξη με υγρό Άζωτο (-200° C), διάρκειας μιας εκπαιδευτικής ώρας, οι μαθητές ανακαλύπτουν (ενδεικτικά):

 • Τις 3 κύριες καταστάσεις του νερού, να εναλλάσσονται ταχύτατα μπροστά τους (φτιάχνουμε παγάκια, παίζουμε χιονοπόλεμο με αληθινό χιόνι που φτιάχνεται από υδρατμούς και όλα τα παιδιά πιάνουν στο χέρι τους ένα αληθινό σύννεφο!)
 • Τη συστολή και τη διαστολή των σωμάτων, ανάλογα με τη θερμοκρασία τους (με τη βοήθεια ενός φουσκωμένου μπαλονιού, το οποίο όταν βυθίζεται στο υγρό Άζωτο ξεφουσκώνει κι όταν το ακουμπήσουμε επάνω στο τραπέζι ξαναφουσκώνει από μόνο του!)
 • Τη χαμηλότερη θερμοκρασία του Σύμπαντος και πού τη συναντάμε
 • Την παράξενη συμπεριφορά της ύλης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (παγώνουμε φύλλα, μπαλόνια και άλλα αντικείμενα, τα οποία θρυμματίζονται με την παραμικρή πίεση. Έχουμε «την ατυχία» να μας πέσει μέσα στο υγρό Άζωτο το…μπισκοτάκι μας, αλλά βλέποντας ότι δεν έπαθε κάτι σοβαρό…το τρώμε και βγάζουμε ένα συννεφάκι από το στόμα μας!)
 • Πώς συμπεριφέρεται το Ήλιο όταν η θερμοκρασία του πλησιάζει το απόλυτο μηδέν (-273° C) και πώς χρησιμοποιείται στο CERN τους Υπεραγωγούς και πώς αυτοί αντιδρούν όταν πλησιάσουν σε έναν μαγνήτη (Κβαντική Αιώρηση – ένα φαινόμενο που συναρπάζει ακόμα και τους Φυσικούς!)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Φυσική του 20ου αιώνα» είναι πιθανότατα το εντυπωσιακότερο πειραματικό πρόγραμμα Φυσικής που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Σύλλογος Αεροναυπηγικής ΕΜΠ

Ο σύλλογος EUROAVIA Athens του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσιάζει τις δράσεις του και εκθέτει το αεροπλάνο που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge. Στον χώρο μας θα παρακολουθήσετε προσομοίωση πτήσης του αεροπλάνου μας, και θα είμαστε εκεί να λύσουμε κάθε απορία σας και να παρουσιάσουμε βίντεο και φωτογραφίες από την κατασκευή του νέου αεροπλάνου μας.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων που εκπροσωπήσαν το πανεπιστήμιο μας και διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι άμεση εφαρμογή των γνώσεων που αποκτά ένας Μηχανολόγος Μηχανικός πάνω στην επιστήμη της Αεροναυπηγικής και των υλικών. Το αντικείμενο της ομάδας απευθύνεται τόσο στο εξειδικευμένο όσο και στο ευρύ κοινό, προσφέροντας ενδιαφέροντα οπτικά ερεθίσματα (υπολογιστικές προσομοιώσεις και πτήσεις, μελέτες για την κατασκευή του αεροσκάφους, σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής).

 


mindCore

Τα τελευταία χρόνια, τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη ή Drones έχουν μπει δυναμικά στις ζωές μας. Από τις πολυάριθμες εφαρμογές που έχουν, θα εστιάσουμε σε μια.

 Σύστημα Nyx:
«Σύστημα Αυτόματης Περιπολίας με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος», που αποτελείται από πολυκόπτερο ικανό για αυτόνομη πτήση, επίγειο σταθμό ελέγχου και αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης και ανίχνευσης φωτιάς.

Ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει από κοντά το σύστημα και την λειτουργία του σε στάση στο έδαφος. Επίσης, θα μπορεί να παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη πτήση από πραγματική εφαρμογή.


CΟmputer Networks and Services Research Team

Κάνετε το ρολόι και το κινητό σας εξυπνότερα!
Η ομάδα CONSERT: CΟmputer Networks and Services Research Team, του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, θα συμμετάσχει στην κεντρική εκδήλωση της  Βραδιάς του Ερευνητή 2017!

Πώς θα σας φαίνονταν αν το ρολόι σας και το κινητό σας μπορούσαν να καταλάβουν τι κάνετε και να σας βοηθήσουν; Για παράδειγμα αν τρώτε γρήγορα, να σας συμβουλέψουν να φάτε πιο αργά, ή αν κάποιος σας απειλεί, να ζητήσουν βοήθεια; Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών και της μηχανικής μάθησης σήμερα, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναινα “εκπαιδεύσουμε” το έξυπνο ρολόι μας ή το κινητό μας για να καταλάβουν τι σημαίνει τρώω, ή κινδυνεύω . Και αυτό δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να τους το δείξουμε. Βοηθήστε μας λοιπόν να τα εκπαιδεύσουμε, συμμετέχοντας σε μία διαδραστική παρουσίαση η οποία θα συλλέξει δεδομένα με σκοπό να εκπαιδεύσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να καταλαβαίνει τις ανθρώπινες κινήσεις με χρήση φορητών και φορετών συσκευών καθημερινής χρήσης.

 


Libre Space Foundation

Το Libre Space Foundation – LSF είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα τεχνολογιών για το διάστημα. Έργο του LSF αποτελεί το SatNOGS, ένα παγκόσμιο δίκτυο σταθμών επικοινωνίας με δορυφόρους σχεδιασμένο και υλοποιημένο με ανοικτά σχέδια και ανοικτό λογισμικό. To LSF κατασκεύασε και παρέδωσε το 2016 τον UPSat, τον πρώτο δορυφόρο ελληνικής κατασκευής και πρώτο δορυφόρο παγκόσμια με ανοικτά και ελεύθερα σχέδια. Οι δραστηριότητες του LSF περιλαμβάνουν επίσης έρευνα και ανάπτυξη στο τομέα τις πυραυλικής και τηλεμετρίας. Στο πλαίσιο της βραδιάς του Ερευνητή 2017 θα παρουσιαστούν ένα λειτουργικό μοντέλο του δορυφόρου UPSat, ένας σταθμός εδάφους SatNOGS και αντικείμενα απο τις δοκιμές και πτήσεις πυραύλων.

 


Ένωση Ελλήνων Χημικών

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών συμμετέχει και  φέτος στην Βραδιά  του Ερευνητή με τις παρακάτω δράσεις:

 • Αξιοποιώντας την ενέργεια του ήλιου με τη βοήθεια φρούτων και λαχανικών της Ελληνικής γης.
 • Καλλυντικά και Χημεία
 • Εντυπωσιακές δράσεις και αντιδράσεις με … χρώματα, φλόγες, ήχους και φως!

Δες περισσότερα εδώ

 

 


UoP Racing Τeam

Η UoP Racing είναι η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά μονοθέσια. Με τα μονοθέσια αυτά και υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού συμμετέχει εδώ και αρκετά χρόνια στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, συναγωνιζόμενη εκατοντάδες άλλες ομάδες από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου. Δες περισσότερα εδώ.

 

 

 


ΤΕΙ Πειραιά

VRFLE: Εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας για εκμάθηση ξένων γλώσσων.
Η VRFLE είναι μία διαδραστική εφαρμογή για εκμάθηση ξένων γλωσσών (αρχάριο επίπεδο) σχεδιασμένη για ταυτόχρονη χρήση των συσκευών Εικονικής Πραγματικότητας εμβύθισης Oculus Rift DK2 και Leap Motion Controller. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με την εφαρμογή και να ενημερωθούν για το πως η Εικονική Πραγματικότητα δύναται να υποστηρίξει την εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και γενικότερα την εκπαίδευση.   Δες την εφαρμογή εδώ.


Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

«Ηχητικά Αινίγματα. Πως ηχεί το Μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας;» 
Μια δράση επικοινωνίας της Αστρονομίας και της Διαστημικής Φυσικής προς το ευρύ κοινό, μέσω του Ήχου και της Εικόνας στην οποία συνεργάζονται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Χρησιμοποιούνται δεδομένα παρατηρήσεων από όργανα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, που μετράνε τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου της Γης (μαγνητόμετρα), άρα και τις μεταβολές που παρατηρούνται στην διάρκεια ηλιακών καταιγίδων (ή μαγνητικών καταιγίδων).
Στη συγκεκριμένη συνεργασία εφορμόζονται ειδικές τεχνικές και επεξεργασία των επιστημονικών δεδομένων, ώστε να μπορούμε να ακούμε τον «ήχο» των μαγνητικών καταιγίδων.
Θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα από το ερευνητικό πρόγραμμα ENIGMA: http://enigma.space.noa.gr


Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφηρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών

Ηλιακή Καταιγίδα στη Βραδιά του Ερευνητή!
Προετοιμάζοντας την ανθρωπότητα για την επόμενη μεγάλη ηλιακή καταιγίδα!

 

Στόχος της δράσης είναι να φέρει σε επαφή το κοινό με τα εργαλεία και τις μεθόδους πρόγνωσης των ηλιακών καταιγίδων αλλά και με τους φυσικούς μηχανισμούς που τις προκαλούν. Τι είναι όμως οι ηλιακές αυτές καταιγίδες; Είναι εκρηκτικά φαινόμενα που ξεκινούν από την ηλιακή ατμόσφαιρα και επηρεάζουν άμεσα τον διαστημικό καιρό. Με το πρόγραμμα FLARECAST, επιστήμονες από εννέα ινστιτούτα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν μια διαδικτυακή υπηρεσία πρόγνωσης αυτών των φαινομένων.


O μικρός τουρίστας – Mια βαλίτσα ταξιδεύει

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής

Μια εκδήλωση/αναφορά  για  τον   εορτασμό  του “2017 ως Έτος Βιώσιμου  Τουρισμού  για  την Ανάπτυξη”.

Σκοπός: η διαμόρφωση μελλοντικών  υπεύθυνων πολιτών που θα προστατεύουν και αναδεικνύουν τη χώρα μας. Αυτό διεξάγεται μέσω βιωματικών εργαστηρίων που στηρίζονται σε έργα εικαστικών/καλλιτεχνών, κατάλληλο διδακτικό υλικό, σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά  κυρίως μέσω σύγχρονης εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και πρακτικής. Απατείται προκράτηση

Δείτε περισσότερα εδώ


LACAE

«Meet Copernicus – Europe’s eyes on earth».

Το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος (LACAE) του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus, καθώς  ως ιδρυτικό μέλος του δικτύου Copernicus Academy έχει αναλάβει ρόλο πρεσβευτή του προγράμματος στην Ελλάδα. Το Copernicus, είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της Γης από το διάστημα.  Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των δεδομένων που συλλέγονται από τους αποκλειστικούς του δορυφόρους καθώς και από όργανα μέτρησης στο έδαφος, προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Sentinels, τους δορυφόρους-φρουρούς και τις υπηρεσίες που προφέρει το πρόγραμμα προς τους Ευρωπαίους πολίτες. Τέλος, θα μάθουν για τη συνεισφορά του προγράμματος Copernicus στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, των Κυθήρων και της Ζακύνθου καθώς και του θανατηφόρου σεισμού της Χίου.


Ελληνική Αστρονομική Ένωση

Η Ελληνική Αστρονομική Ένωση στη  Βραδιά του Ερευνητή!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το φεγγάρι και τον πλανήτη Κρόνο από τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής  Ένωσης!

 


ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Mαθητές και εκπαιδευτικοί των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο της προβολής της αναγκαιότητας της σύνδεσης της σύγχρονης έρευνας με την εκπαίδευση των μικρών μαθητών και συνακόλουθα της συνεργασίας Ερευνητικών Ιδρυμάτων και Σχολικών Μονάδων συμμετέχουν στην  κεντρική εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2017. Οι μαθητές  Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων θα παρουσιάσουν πρωτότυπες πειραματικές διατάξεις, θα ερμηνεύσουν με ευρηματικό τρόπο φαινόμενα από τη σύγχρονη Επιστήμη, θα δείξουν πειραματικές διατάξεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία ή θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις  ως μικροί ερευνητές. Τη δράση διοργανώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  Προτύπων Πειραματικών Σχολείων σε συνεργασία με το γραφείο εκπαίδευσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.  «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Δείτε εδώ τα σχολεία που συμμετέχουν και τις δράσεις τους.


BioActiveHealth
Βιολογικά ενεργά αιθέρια έλαια και άλλες ευεργετικές για την υγεία ουσίες από ελληνικά και κινεζικά ενδημικά φυτά

Τίτλος εκθέματος: Φρουτοποτό ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά από ελληνικά βότανα

Ένα καινοτόμο προϊόν που συνδυάζει ένα σύνηθες προϊόν καθημερινής διατροφής με τις ωφέλιμες  ιδιότητες ενός θαυματουργού βοτάνου. Ορισμένα συστατικά των υδατικών εκχυλισμάτων των ελληνικών βοτάνων (φαινολικά οξέα) έχουν αντιοξειδωτική δράση ισχυρότερη από αυτή της βιταμίνης Ε και αποτρέπουν βλάβες των κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών. Η ενσωμάτωση των συστατικών αυτών στον χυμό φρούτων ενισχύει ακόμα περισσότερο το αντιοξειδωτικό του προφίλ χαρίζοντας μία ιδιαίτερη επιλογή υγιεινής διατροφής.

Φορείς:
Ελλάδα

 1. ΒΙΟΡΥΛ Χημική & Αγροτική Βιομηχανία Α.Ε. (Συντονιστής)
 2. ΠΑΞΜΑΝ ΕΠΕ
 3. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής/Εργαστήριο Μοριακής Ανοσοβιολογίας
 4. Εθνικό Πολυτεχνείο Αθηνών/Σχολή Χημικών Μηχανικών/Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
 5. Ελληνικός Αγροτικός Οργανισμός-Δήμητρα/Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων

Κίνα

 1. Zhejiang Minghuang Natural Products Development CO LTD
 2. Zhejiang University/School of Biosystems Engineering and Food Science